Smerter i knæ hos børn Sinding-Larsens syndrom

Sinding-Larsens syndrom (smerter i knæ)

Er du mellem 10 og 14 år og oplever du smerter i knæet? Det kan der heldigvis gøres noget ved. Smerter i knæ hos børn og unge kan skyldes Sinding-Larsens syndrom. Behandling med fokuseret shockwave har dokumenteret effekt.

Kendetegn

Ved Sinding-Larsens syndrom oplever du smerter afgrænset til den nederste del af knæskallen. Det skyldes betændelse og inflammation i senetilhæftningen af den store lårmuskel. Tilstanden ses typisk hos unge i alderen 10-14 år.

Symptomer

  • Smerter i knæ hos børn og unge i alderen 10-14
  • Smerter og ømhed i den nederste kant af knæskallen.
  • Udløses af fysisk aktivitet og er oftest mest generende under og lige efter.
  • Smerter kan også udløses, hvis knæet stødes.

Hvordan kan behandling med fokuseret shockwave hjælpe på Sinding-Larsens syndrom

  • Det kræver ofte 3-5 behandlinger over en periode af 3-5 uger.
  • Lydbølgerne smertedæmper, du kan derfor dyrke din sport sideløbende med behandlingen.
  • Lydbølgerne hæmmer inflammationen og fremmer helingen af det irriterede væv.
  • Behandlingsresultatet er godt i 8 ud af 10 tilfælde.

Smertelindring, som virker for 8 ud af 10

Er dit barn mellem 10 og 14 år? Er dit barn plaget af smerter og ømhed i knæ ved fysisk aktivitet eller når knæet stødes? Og er smerterne lokaliseret i den nederste kant af knæskallen? I så fald kan det skyldes Sinding-Larsens syndrom.

Tilstanden, ved vi, er meget generende og kan hæmme dit barn i sine daglige gøremål – om det er hverdagsting, sportslige aktiviteter eller bare at gå i skole. Det hæmmer dit barn, fordi kroppen sætter ud. Heldigvis kan der gøres noget ved det!

Løsningen kan være behandling med fokuseret shockwave. Shockwave er en effektiv behandling af dybereliggende skader. Behandlingen kickstarter kroppens naturlige helingsproces. Helt uden bivirkninger! Den smertedæmper og fremmer en naturlig heling af det beskadigede og overbelastede væv. Behandlingen er effektiv både i den akutte- subakutte- og kroniske fase.

De fleste oplever effekten allerede efter få behandlinger. Du og dit barn skal dog forvente, at barnet kan mærke vævet tydeligere et par dage efter. Vi anbefaler typisk 3-6 behandlinger med ca. en uges interval. Nogle kan have brug for både flere eller færre behandlinger.

Vores specialiserede behandlere lokaliserer og undersøger det beskadigede område, hvorefter I sammen gennemgår diagnosen, inden selve behandlingen starter.

I de fleste tilfælde kan behandling med fokuseret shockwave ikke stå alene. Derfor tilbydes dit barn i tillæg øvelser, råd og vejledning i, hvordan I kommer i gang, så dit barn opnår det ønskede resultat hurtigst muligt.

Jo, hurtigere I kommer i behandling – jo, større er sandsynligheden for, at dit barn bliver klar til at gøre det hun eller han vil, hurtigt.

Det betyder ganske enkelt, at når skaden er sket, så er det bare med at komme i gang med de tiltag, der fremmer helingen. Og det er behandling med fokuseret shockwave et rigtigt godt bud på, da den med det samme kickstarter helingen.

Se andre årsager til smerter i knæ hos børn og unge HER

Luk