diffuse smerter i knæ - Betændelsestilstand i knæets slimsæk

Betændelsestilstand i knæets slimsæk

Spiller du håndbold eller fodbold? Og oplever du diffuse smerter i knæet? Det kan der heldigvis gøres noget ved. Behandling med fokuseret shockwave har dokumenteret effekt.

Kendetegn

Slimsæk-betændelse (bursitis) er en irritations- eller betændelsestilstand i slimsækken nedenfor knæskallen. Corpus Hoffa er en slimsæk, der ligger nedenfor knæskallen. Den er stødabsorberende og beskytter lårmuskelsenen mod slid. Tilstanden ses hyppigt hos unge sportsudøvere med et højt tempo, hårde opbremsninger eller hurtige retningsskift – eksempelvis fodbold, håndbold og badminton. Tilstanden opleves oftest som diffuse smerter i knæ. Den kaldes også “vaskekoneknæ” og opstår også, når du har gentagen eller langvarig trykbelastning af knæet eksempelvis, når du ligger på knæ.

Symptomer

  • Diffuse smerter i hele knæet.
  • Hævelse nedenfor knæskallen.
  • Der kan forekomme rødme og varmefornemmelse i området.

Hvordan kan behandling med fokuseret shockwave hjælpe på betændelsestilstande og diffuse smerter i knæ

  • Lydbølgerne fremmer helingen.
  • Lydbølgerne hæmmer inflammationstilstanden og får derved hævelsen til at aftage.
  • Du skal vide, at behandling med fokuseret shockwave sjældent kan stå alene. Derfor tester vi dig også for svag og stram muskulatur, da vi oftest ser det ved overbelastningsskader. Vi er også uddannet fysioterapeuter og hjælper dig naturligvis med den supplerende behandling.

Smertelindring, som virker for 8 ud af 10

Er din hverdag præget af diffuse smerter i knæet eller hævelse nedenfor knæskallen? Måske er du sportsudøver med særlig passion for sportsgrene der kræver hurtige reaktioner, tempo og retningsskifte – såsom fodbold, håndbold eller badminton? I så fald kan du have pådraget dig en betændelses tilstand i knæet.

Tilstanden som i højere grad rammer unge, ved vi, er meget generende og kan hæmme dig i dine daglige gøremål – om det er hverdagsting, sportslige aktiviteter eller bare at gå på arbejde eller i skole. Det hæmmer dig, fordi din krop sætter ud.

Løsningen kan være behandling med fokuseret shockwave. Shockwave er en effektiv behandling af dybereliggende skader. Behandlingen kickstarter din krops naturlige helingsproces. Helt uden bivirkninger! Den smertedæmper og fremmer en naturlig heling af det beskadigede og overbelastede væv. Behandlingen er effektiv både i den akutte- subakutte- og kroniske fase.

De fleste oplever effekten allerede efter få behandlinger. Du skal dog forvente, at du kan mærke vævet tydeligere et par dage efter. Vi anbefaler typisk 3-6 behandlinger med ca. en uges interval. Nogle kan have brug for både flere eller færre behandlinger.

Vores specialiserede behandlere lokaliserer og undersøger det beskadigede område, hvorefter I sammen gennemgår diagnosen, inden selve behandlingen starter.

I de fleste tilfælde kan behandling med fokuseret shockwave ikke stå alene. Derfor tilbydes du i tillæg øvelser, råd og vejledning i, hvordan du kommer i gang, så du opnår dit ønskede resultat hurtigst muligt.

Jo, hurtigere du kommer i behandling – jo, større er sandsynligheden for, at du bliver klar til at gøre det du vil, hurtigt.

Det betyder ganske enkelt, at når skaden er sket, så er det bare med at komme i gang med de tiltag, der fremmer helingen. Og det er behandling med fokuseret shockwave et rigtigt godt bud på, da den med det samme kickstarter din heling.

Luk