Behandling af nedsunken forfod

Nedsunken forfod

Har du smerter og brændende fornemmelser i foden? Måske har du nedsunken forfod. Det kan der heldigvis gøres ned ved. Behandling med fokuseret shockwave har dokumenteret effekt.

Kendetegn

Ved nedsunken forfod oplever du smerter, snurrende, brændende og sovende fornemmelse i tæerne. Hvis du går med generne over længere tid, kan der opstå en fortykkelse af nerven, som kan udvikle sig en nerveknude (Mortons neurom).

Symptomer

  • Snurrende, brændende og sovende fornemmelse i tæerne.
  • Smerter.
  • En følelse af hævelse inde i fodballen.
  • Symptomerne udvikler sig oftest gradvis. I starten findes de kun, når du går i snævre sko.
  • Symptomerne kan midlertidigy forsvinde, når skoen tages af eller hvis du massere foden.
  • Efterhånden kan der ske en gradvis forværring af symptomerne. Og de kan være til stede mere eller mindre konstant.

Hvordan kan behandling med fokuseret shockwave hjælpe på nedsunken forfod

  • Lydbølgerne dæmper smerterne, så dine dagligsaktiviteter kan genoptages. Sker allerede efter få behandlinger.
  • Lydbølgerne hæmmer inflammation.
  • Lydbølgerne øger helingen af det berørte væv.
  • Behandling med fokuseret shockwave (ESWT) suppleres med enkelte hjemmeøvelser for at genskabe buen på forfoden.

Smertelindring, som virker for 8 ud af 10

Er din hverdag præget af smerter i den forreste del af foden eller en snurrende, brændende og sovende fornemmelse i tæerne? Har du en følelse af hævelse inde i fodballen? Så har du muligvis en nedsunken forfod.

Tilstanden, ved vi, kan hæmme dig i dine daglige gøremål – om det er hverdagsting, sportslige aktiviteter eller bare at gå på arbejde. Det hæmmer dig, fordi din krop sætter ud.

Løsningen kan være behandling med fokuseret shockwave – det gælder alle – både det arbejdende folk, dem der er gået på pension, dem som er motionister eller dem som er eliteidrætsudøvere.

Shockwave er en effektiv behandling af dybereliggende skader. Behandlingen kickstarter din krops naturlige helingsproces. Helt uden bivirkninger! Den smertedæmper og fremmer en naturlig heling af det beskadigede og overbelastede væv. Behandlingen er effektiv både i den akutte- subakutte- og kroniske fase.

De fleste føler sig ofte lindret allerede efter én behandling. Du skal dog forvente, at du kan mærke vævet tydeligere et par dage efter. Vi anbefaler typisk 3-6 behandlinger med ca. en uges interval. Nogle kan have brug for både flere eller færre behandlinger.

Vores specialiserede behandlere lokaliserer og undersøger det beskadigede område, hvorefter I sammen gennemgår diagnosen, inden selve behandlingen starter.

I de fleste tilfælde kan behandling med fokuseret shockwave ikke stå alene. Derfor tilbydes du i tillæg øvelser, råd og vejledning i, hvordan du kommer i gang, så du opnår dit ønskede resultat hurtigst muligt.

Jo, hurtigere du kommer i behandling – jo, større er sandsynligheden for, at du bliver klar til at gøre det du vil, hurtigt.

Det betyder ganske enkelt, at når skaden er sket, så er det bare med at komme i gang med de tiltag, der fremmer helingen. Og det er behandling med fokuseret shockwave et rigtigt godt bud på, da den med det samme kickstarter din heling.

Luk