Behandling af løberknæ

Løberknæ (smerter i knæ)

Er du langdistanceløber eller cykelrytter? Oplever du diffuse smerter i knæet? Det kan der heldigvis gøres noget ved. Behandling af løberknæ med fokuseret shockwave har dokumenteret effekt.

Kendetegn

Løberknæ (runner’s knee) opstår oftest hos dig, der er langdistanceløber eller cykelrytter. Smerterne er lokaliseret på ydersiden af knæet og er oftest diffuse. Tilstanden opstår oftest pga. overbelastning eller markante ændringer i din træning. Løberknæ er en tilstand, hvor slimsækken, der ligger under senen ”tractusiliotibilalis” på ydersiden af låret og lige ovenfor knæets ledlinje generes og bliver betændt ”inflammeret”.

Symptomer

  • Smerterne er oftest diffuse og lokaliseret på ydersiden af knæet.
  • Oftest vil du mærke, at smerten hurtigt øger efter 5-10 minutters aktivitet.

Hvordan kan behandling med fokuseret shockwave hjælpe på løberknæ

  • Det kræver oftest 5-10 behandlinger.
  • Lydbølgerne skaber øget aktivitet i cellernes stofskifte og derved fremmer det helingprocessen af det betændte væv.
  • Der vil oftest være behov for at justere sportsaktiviteten og udstyret. Træning er mulig sideløbende med behandlingen, og bør udøves i samråd med din behandler.

Smertelindring, som virker for 8 ud af 10

Er din hverdag præget af diffuse smerter lokaliseret på ydersiden af knæet? Øges smertetilstanden især efter 5-10 minutters aktivitet? Er du langdistanceløber eller cykelrytter? I så fald kan du have pådraget dig et løberknæ.

Et løberknæ, ved vi, er meget generende og kan hæmme dig i dine daglige gøremål – om det er hverdagsting, sportslige aktiviteter eller bare at gå på arbejde. Det hæmmer dig, fordi din krop sætter ud.

Løsningen kan være behandling med fokuseret shockwave – det gælder alle – både det arbejdende folk, dem der er gået på pension, dem som er motionister eller dem som er eliteidrætsudøvere.

Shockwave er en effektiv behandling af dybereliggende skader. Behandlingen kickstarter din krops naturlige helingsproces. Helt uden bivirkninger! Den smertedæmper og fremmer en naturlig heling af det beskadigede og overbelastede væv. Behandlingen er effektiv både i den akutte- subakutte- og kroniske fase.

De fleste oplever effekten allerede efter få behandlinger. Du skal dog forvente, at du kan mærke vævet tydeligere et par dage efter. Vi anbefaler typisk 3-6 behandlinger med ca. en uges interval. Nogle kan have brug for både flere eller færre behandlinger.

Vores specialiserede behandlere lokaliserer og undersøger det beskadigede område, hvorefter I sammen gennemgår diagnosen, inden selve behandlingen starter.

I de fleste tilfælde kan behandling med fokuseret shockwave ikke stå alene. Derfor tilbydes du i tillæg øvelser, råd og vejledning i, hvordan du kommer i gang, så du opnår dit ønskede resultat hurtigst muligt.

Jo, hurtigere du kommer i behandling – jo, større er sandsynligheden for, at du bliver klar til at gøre det du vil, hurtigt.

Det betyder ganske enkelt, at når skaden er sket, så er det bare med at komme i gang med de tiltag, der fremmer helingen. Og det er behandling med fokuseret shockwave et rigtigt godt bud på, da den med det samme kickstarter din heling.

Luk